EFT als Zelfhulpmiddel

EFT is erg geschikt als zelfhulpmiddel. Maar houdt er rekening mee dat het resultaat heel verschillend kan zijn. Sommige mensen vinden het gemakkelijk en hebben een goed resultaat en weer anderen vinden het lastig of boeken nauwelijks tot geen resultaat. 

De techniek van EFT is in de basis niet zo ingewikkeld, maar dat wil niet zeggen dat je het zo maar effectief kunt toepassen. Net zo min maken een hamer en een spijker van jou een timmerman die iets moois in elkaar zet. 

Maar in tegenstelling tot de hamer en spijker kun je bij het toepassen van de EFT-technieken nauwelijks iets verkeerd doen. In het algemeen geldt (met een paar uitzonderingen): baat het niet, het schaadt ook niet.

NB: voor serieuze klachten kun je in het algemeen beter een ervaren EFT-behandelaar zoeken. De reden hiervoor is dat je voor dit soort klachten vaak een blinde vlek hebt (je komt niet bij de echte oorzaak), of omdat je jezelf onbewust blokkeert om de pijn aan te gaan. 

Emotionele Stress Release met EFT en NLP: Henk beschrijft op een praktisch  wijze hoe je EFT effectief kunt combineren met andere technieken, zoals NLP, Lichaamswerk, Solution Focussed Therapy.

EFT van A tot Z: Het ondertussen klassieke handboek voor EFT beschrijft zeer leesbaar alle technieken en toepassingen.

Introductievideo op YouTube  De 1e helft gaat over emotionele stress en de werking van EFT. De 2e helft legt het basisprotocol van EFT uit.